Alex – viidakon valtias

Alex seisoi hiekkalaatikon reunuksella ja katsoi hieman ujosti kolmea muuta vähän isompaa pikkupoikaa.

hiekkalaatikkoTimolla oli uusi muovitraktorikaivinkone ja hän kaivoi Juhan kanssa kuoppaa hiekkalaatikon kulmassa.

Antti lapioi hiekkaa vastapäisessä kulmassa muovikuorma-auton lavalle ja pörräsi huulillaan moottorin ääntä matkien. Hän oli uusi tulokas pihalla, sillä he olivat muuttaneet vasta äskettäin samaan taloon tässä lähiössä.

Alexilta olivat eilen irronneet molemmat maitoetuhampaat kun hän oli törmännyt kolmipyörällä hurjaa vauhtia pihakoivuun. Äiti oli lohduttanut pikku-Alexia että maitohampaiden tilalle kasvavat pian uudet ja upeat rautahampaat.

Alexin teki mieli mukaan hiekkalaatikkoleikkiin ja hän pohti miten se onnistuisi parhaiten. Sitten hän keksi oivan pelinavauksen.

”Mitä teistä tulee isona?” hän kysyi ja samassa kaikkien katse kääntyi naskaliin joka seisoi hiekkalaatikon reunalla ilman etuhampaita sininen muoviämpäri ja valkoinen pikkulapio kädessään.

Timo ehti vastaamaan ensimmäisenä: ”Minusta tulee rock-tähti tai joku jytkytähti ainakin!”

Juha kiiruhti seuraavaksi vähän harmissaan kun ei ehtinyt ensimmäiseksi: ”Minusta tulee miljonääri ja sitten ostan kanoja ja lehmän ja hevosen.”

Antti vähän ujosteli mutta rohkaisi sitten itsensä ja sanoi itsevarman pontevasti: ”Minun pitää kysyä äidiltä!”

Naapurin Paula keinutti pikkuista Juttaa pihan narukeinussa ja he hihittivät vedet silmissä poikien jutuille. Alexin suunnitelma oli vielä kuulematta ja koska narukeinun saranat kitisivät kovaäänisesti he seisauttivat keinumisen kuullakseen paremmin mitä Alexilla on sanottavana.

“Minusta tulee Tarzan viidakon valtias tai sitten pääministeri”

Kaikki katsoivat ensin hiljaa, mutta sitten leveä hyväksyvä hymy levisi yhtäaikaisesti kaikkien kasvoille ja säihkyvin silmin he huudahtivat: “Joo Tarzan on hyvä!!!”

RaparperipiirakkaAlex otettiin ilomielin leikkiin mukaan ja hän reunusti hiekkalaatikon kuudellatoista hiekkakakulla.

Sen jälkeen hän pyysi kaikki pojat ja naapurin Paulan ja Jutan miniraparperipiirakkakesteihin parvekkeelle kuudenteen kerrokseen.

 

 

This entry was posted in Arki - Everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *