Luukku n:o 10

Kymppi on hyvä numero. Siitä tuleekin mieleeni että aikoinaan koulussa se oli yleensä asteikon paras, mutta omalle osalleni harmillisen harvinainen. Toisaalta voin paljastaa että kerran sain maantiedon kokeesta arvosanan 11. Osasin ulkoa kaikki Kreikan saaret. Kaverit eivät osanneet kuin murto-osan ja Gaussillakin taisi olla käyränsä pelissä. Enää en muista niistä saarista muita kuin..tuota…Sardinian…eikun…joo.

Luukku 10Mutta palatkaamme takaisin tukevalle mantereelle.Tänään on vuorossa joulukalenterin luukku n:o 10. Siitä tulee mieleeni kuinka 6-vuotiaana aina joulukuun jokaisena aamuna heräsin ja päivän ensimmäisenä kirkkaana ajatuksena oli joulukalenterin luukun avaaminen.

Väitän että luukussa n:o 10 on melkein aina enkeli.

Tämä mielikuva on jäänyt sisimpääni kun 16-, 26-, 36- ja 46-vuotiaana ja kaikkina vuosina ennen ja jälkeen olen jokaisena joulukuisena aamuna herännyt. Päivän ensimmäisenä ja nyttemmin usein ainoana kirkkaana ajatuksena on edelleen joulukalenterin luukun avaaminen.

Luukku n:o 10 on hyvin tärkeä etappi matkalla kohti maalia. On pelkästään mukavaa jos sieltä löytyy enkeli opastamaan ja valaisemaan loppumatkaa. Kymmenes luukku on myös mukavan rauhallinen etappi koska stressi ja ahdistus ei ole vielä ehtinyt uuvuttaa. Esimerkiksi luukun n:o 20 kohdalla jo ahdistaa kovasti ja arveluttaa uskaltaako tai ehtiikö sitä edes avata. Mielessä on vuoden kaikki tekemättömät työt, marketin kassajono ja vatsanpurut syödystä piparkakkutaikinasta.

EnkeliJoulukalentereita on hyvä olla useita.

Optimitapauksessa niitä on kotona joka huoneessa sekä myös työpaikalla. Siellä kalentereita saattaa olla useammallakin työkaverilla jolloin työpäivästä tulee paljon rattoisampi eikä liikaa aikaa jää turhaan työntekoon, vaan voi keskittyä vertailemaan mitä kenenkin luukusta tänään tuli.

Tämä kaikki on tietysti syytä tehdä pomolta piilossa ettei synny väärinkäsityksiä arjen ja puolivuositulostavoitteiden prioriteeteista. Toisaalta mikä voisi olla tärkeämpää kuin enkeli luukussa n:o 10?

Tiedän myös yhden joulukalenterin joka ei jätä luukkuihin kurkistajaa kylmäksi. Se yllättää joulukuun jokainen päivä elämänmakuisilla käden taidon näytteillä ja vääntää vakavammankin suupielen hymyyn =o)

Kurkista tänne niin huomaat.

 

This entry was posted in Arki - Everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *