Pinicola enucleator

Pihlaja1Tilhet popsivat pihapuussa jäisiä pihlajanmarjoja eivätkä välitä ohikulkevasta pojasta joka kantaa roskapussia jätekatokseen. Poika kurkistaa tyhjään postilaatikkoon jonka sisäkanteen on teipattu lappu ”Ei mainoksia kiitos”. Postilaatikon kansi paukahtaa kiinni ja tilhiparvi pyrähtää lentoon. Melkein heti ne kuitenkin palaavat herkkujensa ääreen.

Poika ottaa potkukelkan ja suuntaa likeiseen lähikauppaan. Hän ostaa kevytmaitoa, isoja vapaan kanan munia, maksapasteijaa, hunajahalvaa, maitorahkaa, kuohukermaa, korppujauhoja, Sunsweet-luumuja, Oltermanni-juustoa, luumutomaatteja ja WC-paperia. Tässä oli kaikki mikä mammalta oli unohtunut hänen käydessään uudenvuodenaaton ostoksilla kirkonkylällä hieman aiemmin. Ostoskassi kahisee pakkasessa potkukelkan istuimella. Poika työntää kelkan liukuun ja potkuttelee kotiin.

TaviokuurnaPihapihlajan tilhiparveen on liittynyt muutama punapäinen ja  -rintainen taviokuurna. Jäisillä marjoilla herkuttelevat linnut eivät välitä pojasta joka pysäyttää kelkkansa pihlajan kohdalle.

Hän katsoo lintuja jotka lopettavat hetkeksi marjojen nokkimisen. Sitten ne jatkavat ateriaansa ja poikaa hymyilyttää.

 

Hyvää uutta vuotta.

 

This entry was posted in Arki - Everyday, Luonto - Nature. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *