Hasely Crawford

Tässä toissapäiväistä Zurichin EM-kisojen naisten moukarintyönnön karsintakilpailua haikeana muistellessani muistui yhtäkkiä mieleeni kaukaiset kouluajat. Toisin kuin nykyisin, jolloin äidinkielentunnilla opetellaan itseilmaisua heittämällä opettajaa kännykällä koska tämä on kieltänyt Angry Birds-pelaamisen, silloin pidettiin luokan edessä esitelmiä erilaisista aiheista.

HCMontaakaan omaa aihettani en muista, mutta nyt urheiluhuumassa palautui kirkkaana mieleeni esitelmäni Montrealin olympiakisojen 100 metrin juoksun loppukilpailusta.

Luokkatoverini ja hyvä ystäväni epäilevä-Tuomas katsoi suu auki kuultuaan minkä aiheen olin valinnut ja kysyi tutun epäilevän näköisenä kuinka 10 sekunnin pyrähdyksestä voi tehdä 20 minuutin esitelmän. Vastasin että helposti.

Ja niinhän siinä kävi että n. 20 minuutin performanssin lopuksi monenmoisten kommellusten ja yllättävienkin juonenkäänteiden jälkeen olympiakultaa voitti Hasely Crawford Trinidadista ajalla 10.06. Perässä lönköttelivät maansa myyneinä Jamaikan Don Quarrie ja Neuvostoliiton Valeri Borzov. Borzov ei tuolloin vielä tiennyt että hänen maansa todellakin myytäisiin viitisentoista vuotta myöhemmin pilkkahintaan eniten tarjoavalle, enkä minäkään muistaakseni maininnut siitä mitään esitelmässäni.

ServaaliToinen aihe joka muistui mieleeni käsitteli luonnon ihmeitä. Päätin pitää esitelmän servaalista. Jälleen hyvä ystäväni epäilevä-Tuomas katsoi epäuskoisen näköisenä väittäen ettei sellaista elukkaa ole olemassakaan. Sanoin että onpas, mutten muistaakseni kertonut että olin itsekin tiennyt sen vasta pari päivää törmättyäni siihen eräässä eläinkirjassa joka aukesi sattumalta juuri servaalin kohdalta, kun väistin kirjaa jolla pikkusiskoni yritti heittää minua jostain syystä.

Jokin herätti servaalissa mielenkiintoni, sillä onhan se kissaeläin. Muistan elävästi kuvista että se on täpläturkkinen, sähäkkä ja sporttinen kattimatti jolla on luonnottoman isot korvat. Hyvä esitelmä siitäkin tuli omasta mielestäni. En muista mitä mieltä epäilevä-Tuomas oli.

Jos nyt pitäisi tehdä esitelmä jostain aiheesta epäilen vahvasti etten ainakaan tekisi sitä Angry Birdsistä enkä kännykästä.

 

 

This entry was posted in Luonto - Nature, Urheilu - Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *