Koekävely

Helsingin Sanomissa oli uutinen jonka mukaan kaukaa Intiasta on kantautunut maailman kävelevän ihmiskunnan tietoisuuteen jotain suurenmoista: tärisevät karttakengät.

Uutisen mukaan nyt on kehitetty kengät, jot­ka vievät kävelijänsä pe­ril­le ha­lut­tuun osoit­tee­seen neuvomalla kul­ki­jaa kään­ty­mään ris­teyk­sis­sä oi­keaan tai va­sem­paan. Esi­mer­kik­si, kun pitää kään­tyä va­sem­mal­le, al­kaa va­sen ken­kä tä­ris­tä.

KenkäKen­gät kyt­ket­ään lan­gat­to­mal­la blue­tooth-yh­tey­del­lä äly­pu­he­li­meen, jo­hon on läh­tö­pis­tees­sä an­net­tu ha­lut­tu osoi­te ja ne käyt­tävät na­vi­goin­nis­sa hy­väk­seen gps-­pai­kan­nus­ta se­kä kart­ta­pal­ve­lua.

Ken­gät myös osaavat huo­maut­taa vas­taan­tu­le­vis­ta kiin­nos­tuk­sen­koh­teis­ta. Artikkelin mukaan erityisen metkaa on että näillä kengillä tallustellessa ei tar­vit­se suun­nis­taes­sa pä­lyil­lä pu­he­lin­ta, vaan ken­gät opas­ta­vat pe­ril­le va­pau­ttaen kävelijän kallisarvoista ai­kaa ym­pä­ris­tön ha­vain­noin­tiin. Päätin testata nämä töppöset heti.

Rouskis.jpgSoitin Intiaan Goan kärpässienipölypilvilentotukikohtaan ja pyysin sikäläisten ilmavoimien hävittäjää liihottamaan Helsinkiin ja pudottamaan yhden parin (kokoa 46) Finlandia-talon katolle, jossa olin odottamassa lähetystä keskipäivän auringossa klo 12.00. Lähetys tömähti eteeni täsmällisesti, hävittäjä vaaputti siipiään tervehdykseksi ja suuntasi sitten äänivallin murtaen takaisin kohti Goaa.

Tein tarvittavat valmistelut, vedin kengät jalkaani, viritin älypuhelimeni älyn äärimmilleen, kytkin langattoman bluetooth-yhteyden ja asetin karttapalveluun määränpään: St. Urho’s Pub. Odotin hetken jännittyneenä millaista värinää mahtaa olla tulossa. Viisi minuuttia kului mutta värinästä ei ollut tietoakaan. Hyppäsin katolta, kävelin Mannerheimintien yli, käännyin vasempaan, tepastelin 285 metriä eteenpäin jonka jälkeen käännyin oikeaan ja jo kohta 60 metrin päästä olin St.Urho’s Pubissa mutta mitään tärinää töppösissä en ollut huomannut. Tilasin 6 isoa tuoppia ja jäin jännittyneenä odottamaan milloin kenkien tärinä alkaa. Seuraavan 8 tuopin jälkeen tunsin että älypuhelimeni tärisee. Siellä kysyttiin missä olet ja milloin tulet. Vastasin että heti kun tieteellinen testini on ohi.

KerhoReinotSeuraavana aamuna tieteellinen raporttini ei ilmeisesti täyttänyt tieteelliselle raportille asetettuja laatuvaatimuksia ja lisäksi toinen tärinäkenkä oli kadonnut. Onkohan se kallis..?

Koekävelyn perusteella suosittelen noiden Intialaisten tennareiden sijaan lämpimästi kotimaisia Kerho-Reinoja.

 

This entry was posted in Arki - Everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *