Luontoni – MyNature

City-sienestäjäni

wwwOlen melkein aina asunut kaupungissa. Joskus – nykyisin aika useinkin – maalle eksyessäni haluaisin eksyä sinne niin ettei tarvitsisi palata kaupunkiin. Tosin viihtyminen on 95% asenteesta kiinni. Lapsuuden hyvänä muistoina on paitsi pikkukaupunki Hämeenlinna myös sen ympäristön kaunis luonto: Aulanko, Ahvenisto, Vanajavesi…

Toinen merkittävä kolkka on Pohjois-Karjala jonka järvi- ja vaaramaisemissa lapsuuden kesät ja sittemmin myös perheen perustamisen alkuvuodet sujuivat lupsakasti ja rattoisasti. Joensuu, Nurmes, Koli, Polvijärvi…tämäkin lista voisi jatkua pitkään.

Polvijärven maalaispitäjän kirkonkylästä löysimme 1990-luvun puolivälissä tukikohdan jossa jonkin aikaa asuimme koko perhe. Sittemmin Helsinkiin töiden perässä eksyessä Polvijärvestä on tullut loma-aikojen tukikohta: kesäiset ja syksyiset pyöräretket ja marjamaastot upeilla kankailla ja suokannaksilla jossa oheinen city-sienestäjäni on ikuistettu, talviset hiihtoretket metsäisissä vaaramaisemissa ja luonnon herääminen kevääseen. Polvijärvi sijaitsee 40 km Joensuusta luoteeseen ja sieltä on helppo risteillä kaikkialle Itä-Suomeen. Höytiäinen – Suomen 15:nneksi suurin järvi – on lähellä ja odotan vain tilaisuutta jolloin hankin veneen ja lähden valloittamaan sen saaret ja luodot.

Ainoa varjopuoli on että Helsinki on niin syrjässä. 450 km ajomatkaa ei tule tehdyksi ihan hetken mielijohteesta, mutta toisaalta kun matkaan lähtee niin samalla irtautuu arjesta. Ja Pohjois-Karjalassa poristaan tietysti ihan omalla murteella jota on piristävän herkullista kuunnella. Pitemmittä puheitta: “Joha mie sanoi vaikken mittää virkkant!”

*******

I have always lived in a town or city, but always when going to countryside I get a feeling that I want to stay here. But after all, its 95% about attitude and you can stay and live anywhere. That’s my motto.

I have warm memories of small hometown Hämeenlinna and beautiful nature around it, like Aulanko Natural Park. If you visit Hämeenlinna, don’t miss it!

The other important part of Finland to me is North Carelia where I spent all summer holidays in my childhood, and later on lived there, worked there and nowadays visit there every time when possible. My summer house is in Polvijärvi, a small willage from where you can easily visit all places in the eastern part on Finland. And in North Carelia there is a place you should not miss: Koli Natural Park.

Only bad thing is that Helsinki is so remote and distant place: 450km from Polvijärvi. Or actually, it is a good thing…!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *