Musiikkini – MyMusic

Neil Young

Hey hey, my my… keep me searching for a heart of gold.. Kuuntele täältä niin ymmärrät. Herra nimeltä Neil Young Kanadasta saa aloittaa musiikillisen matkakertomukseni. Hän ei tietenkään ollut ensimmäinen johon törmäsin -se taisi olla Georg Malmstenin Mikki Hiiri merihädässä- mutta miksi matkakertomus pitäisi alkaa aina matkan alusta? Neil Young toimikoon kiintopisteenä josta risteilen ja poukkoilen mieleni mukaan vapaasti eteenpäin ja taaksepäin ja kaikkiin ilman- tai sanoisinko tyylisuuntiin.

Samaan hengenvetoon on pakko piirtää matkakarttaan merkintä myös koto-Suomen kohdalle. Siinä seisoo tietysti Kari Peitsamo jonka minulle omistamansa nimikkokappaleen voit kuulla täältä (videolla esiintyvän Peitsamon kasvot ja kitarointi on editoitu tunnistamattomaksi). Kari Peitsamolla oli roolinsa aikoinaan ylioppilaskirjoituksissani: kirjoitin ensimmäisen aineen urheiluaiheesta ja toisen Karin laulusta “Lihava aamu”. Äidinkielenopettajani vetäisi minua ruokatunnilla hihasta ja kysyi huolestuneen näköisenä haluanko pelata varman päälle jolloin hän lähettää eteenpäin urheiluaiheisen aineeni, vai haluanko ottaa riskin jolloin hän lähettää sen toisen. Valitsin Lihavan aamun. Ei ole kaduttanut.

*******

Neil Young from Canada – he is the one who will start my musical travelogue. He will act as the point of reference when flowing back and forth in freedom across all different genres. But let’s start here… keep me searching for a heart of gold. From Finnish artists I will introduce naturally Kari Peitsamo who has made a dedicated song for me…although it is a cover version of Cocaine by JJ Cale. Here we go. (Players’ faces in the video edited so that they are unrecognized.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *