Poistohakuputki

Nyt meni entisellä putkimiehen apupojan apulaisella sormi suuhun. Kuulin luotettavalta taholta että on olemassa sellainen kuin poistohakuputki. Googlettamalla ei löydy yhtään mitään ja Bingittämällä vielä vähemmän.

Poistohakuputki 1Kysyä en kehtaa koska olen ujo ja Hämeestä. Pitää näytellä että kyllähän tämä tiedetään ja taidetaan. Oikeastaan silloin kun ei tiedä mistään mitään on aina viisainta esittää kuin olisi juuri sen alan paras asiantuntija. Tässä tapauksessa allekirjoittanut on Suomen tai ehkä maailman paras poistohakuputkiexpertti.

Kun jotain alkaa näyttelemään niin rooli on vedettävä täysillä ja tunteella. Vähän niin kuin Jouko Turkan Seitsemässä veljeksessä: kuvauksiin varattiin tiettävästi säiliöautollinen sylkeä jotta roiske ja mäiske olisi alkuperäisteoksen henkeä huokuva. Toisaalta näin Aleksis Kiven päivänä kuitenkin tuntuu että meniköhän se hieman överiksi. Ei Hämeessä siihen tyyliin ole koskaan kuolattu, ei edes silloin kun seitsemän nuorta miestä juoksi yhden ja saman Männistön mökin Venlan kintereillä kosintaretkellä.

Poistohakuputki 2Mutta nyt asiaan. Ensinnäkin, poistohakuputkea valitessa on ensiarvoisen tärkeää että se on oikean värinen. Sijoitus- eli asennuskohteesta riippumatta sen tulee olla pinkki tai oranssi, eikä missään tapauksessa synkkä musta kuten tuossa kuvassa. Myös harmaa on hyvä väri. Värin lisäksi toisarvoisen kriittistä on että se on oikean pituinen ja paksuinen, erityisesti mielellään kohtuullisen sopiva. Läpimitaltaan eli halkaisijaltaan putken on oltava vähintään salibandypallon kokoinen mutta optimaalinen koko on sellainen että keskilihava norjalainen metsäkissa tai vastaava mahtuu sinne kömpimään piiloon ja odottelemaan palokuntaa. Putken voi asentaa joko vaaka- tai pystysuoraan riippuen siitä onko kohde johon se asennetaan pysty- vai vaakasuorassa. Putken sisäänmenon ja ulostulon pitää olla sydämenmuotoisia koska silloin varmistetaan maksimaalinen poistohakusyke. Materiaalivalinnoissa on uskallettava luottaa ennen kaikkea tunteeseen. Puu-, pahvi-, huopa- tai villasukkasellusementti voittavat aina muovin tai messingin.

Poistohakuputkella haettavan ja sitten poistettavan kohteen luonne, laatu ja koostumus luonnollisesti vaikuttavat prosessin sujuvuuteen, samoin kuin kohteen maku ja haju…

Ennen kuin jatkan eteenpäin taidan pirauttaa lähdesuojasta huolimatta tietolähteelleni ja varmistaa ettei kyseessä sattumalta ollutkin poistohajuputki… Joka tapauksessa edellä kuvatut ohjeet ja vaatimukset pätevät.

Hyvää yötä.

This entry was posted in Arki - Everyday. Bookmark the permalink.

2 Responses to Poistohakuputki

  1. Lennu says:

    Oon nyt lukenu ton tarinan jo kolmesti ja vieläkin naurattaa niin maan kauheasti. Ei pysty lopettaman. Naurattaakohan ketään muuta? 🙂

  2. Porisija says:

    “Nyt ei naarata” sanoi savolaisukko kun anoppi koskeen putosi… Lennu, välitäthän anteeksipyyntöni Sumpille. Hän ei tietenkään ole keskilihava norjalainen metsäkissa vaan normisolakka suomalainen karvapallo, eihän sitä muuten FoxFighteriksi pääsisikään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *