Porisija – MySelf

Salakkakosken tukkikämppä

Hyvän mielen porinat – Good mood flow. Tällä teemalla päätin noin kolmenkymmenen vuoden pohdiskelun ja ystäväni Lennun noin kolmen minuutin kannustuksen jälkeen perustaa blogin. Yhtäkkiä vain kolahti että tämähän on juuri se kaipaamani keino aloittaa kirjoittaminen. Porinat blogissani ja muilla sivuillani tietysti liittyvät itselleni tärkeisiin asioihin mutta varoitukseksi on sanottava että periaatteessa mikä tahansa vastaan tuleva ilmiö, kommellus tai kokemus voi olla aiheena.

Kuka minä olen? Varmaankin aivan tavallinen poriseva pörisijä joita maailma on väärällään. Mutta lyhyt esittely on tietysti paikallaan.

Synnyin Hämeenlinnassa samana vuonna kun John Fitzgerald Kennedy surmattiin Dallasissa ollessani 2 kuukauden ikäinen. Vartuin Janakkalan Turengissa jäätelötehtaan varjossa. Kirjoitin ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseossa. Johdin tykistötulta Jääkäripatteristossa. Opiskelin Helsingissä emmentaljuuston ja acidophilus-jogurtin sielunelämää. Perustin perheen Joensuussa. Nurmeksen ja Polvijärven kautta ajauduin Helsinkiin. Täältä ei ole kiire pois mutta kaipuu on aina välillä Hämeenlinnaan, Janakkalan Turenkiin, Joensuuhun, Nurmekseen, Polvijärvelle…

Työhistoriani on hyvin perinteinen ja ennustettava eli ei mitään logiikkaa mikä lienee ollut kaiken pelastus. Se menee näin: sokerijuurikaspellon kitkeminen, tiilitehtaan uunin täyttö ja tyhjennys, äidinmaidonkorvikkeen valmistus, korvasienien ja puikulaperunan viljelyn konsultointi, juuston ja jogurtin valmistus, maito-, matkapuhelin- ja matkapuhelinverkkotuotteiden laadunvarmistus sekä matkapuhelinten käyttäjien mielenliikkeiden ymmärtäminen. Joku voisi luulla että tämä on jonkinlainen ”mikä ei kuulu joukkoon” leikki mutta voin vakuuttaa että kaikella on ollut aikansa ja paikkansa. Päivääkään en vaihtaisi pois mutta tilipäiviä olisi voinut olla useammin.

Perhe ja työ ovat tärkeä osa minua, mutta porinavoimaa saan aivan erityisesti muutamista asioista. Luonto ja luonnossa liikkuminen on ollut tärkeä osa olemista ja elämista aina siellä missä milloinkin olen ollut ja asunut. Tästä aiheesta löydät halutetessasi lisää tietoa täältä. Urheilu ja liikunta saavat minut innostumaan. Jos haluat raottaa verhoa ja tutustua tärkeimpiin lajeihini joita olen joskus leikisti urheillut ja sittemmin oikeasti penkkiurheillut, löydät vaatimattoman kilpailumenestykseni kootut selitykset täältä. Musiikki on elämäni. Perheessäni harrastetaan sitä oikein olan takaa ja ihan vain varmistaakseni monipuolisen tarjonnan minä edustan kevyempää tyylisuuntaa klassisen- ja kuoromusiikin vastapainoksi. Pientä maistiaista voit nauttia täältä.

Mutta takaisin asiaan. PorinaPisteFi -blogini itsekäs tarkoitus on toimia kimmokkeena omaan kehittymiseeni ja miksei muidenkin innostamiseen kertoa tarinoitaan tai kokemuksiaan mitä eriskummallisimmista aiheista huumori ja hyvä maku muistaen. Blogistani löytyy arkisista ja juhlavista tapahtumista ja havainnoista kumpuavia juttuja ja tarinoita säännöllisen epäsäännöllisesti. Haluan siis kirjoittaa. Pöytälaatikon sijaan voin hyödyntää tämän ajan tekniikkaa tarinoiden ja porinoiden kirjaamiseksi ja säilömiseksi hyvässä järjestyksessä. Lisäksi voin tarjota ystävilleni ja blogista kiinnostuneille mahdollisuuden kurkistaa pöytälaatikkooni. Jos joku saa siitä hymynväreen tai tyhjäntuhahduksen niin tavoite on saavutettu. Jos ei saa, niin tuskin siitä kenellekään on haittaa.

Porisemisiin!

*******

Who am I? Just an ordinary guy: I was born in Hämeenlinna, a small town in Southern Finland. I was 2 months old when John Fitzgerald Kennedy was tragically killed in Dallas. I studied in Helsinki University to find out the secrets of emmental cheese and acidophilus yoghurt. I started my family in Joensuu close to Russian border and moved to Helsinki just to miss back all those old places.

My professional work career has been totally predictable without any logic: sugar-beet weeding, brickyard oven filling and emptying, infant formula manufacturing, consulting the cultivation of morels and Lapland potatoes, cheese and youghurt product development and manufacturing, quality control of milk-, mobile handset- and mobile network products and analyzing the user experience of mobile handset consumers. One could suspect that this is some “what does not belong there” play but guess what, this is true life of mine.

My family makes my day, with nature, sports and music. If you want, you can read more from the pages in this blog site.

And this blog site: its target is to develop and educate myself in writing and telling stories and hopefully give also someone else a “kick-off” to start something similar. And if this gives some good mood for someone, it is just great. If not, it does not harm anyone I hope.

Let’s keep on good mood flowing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *