Urheiluni – MySports

Crescent Balder

Liikunta ja urheilu on aina ollut minulle mieluista ja lajit ovat vaihtuneet ajan ja iän ja elopainon myötä. Vai voiko tästä muuta sanoa?

40 vuotta ja 50 kg sitten kiisin talvet luistimilla Hämeenlinnan Tarmon jääkiekkokoulussa. Ura jatkui kunnes Hämeenlinnaan saatiin jäähalli jonka jälkeen HPK on jatkanut kaupungin kunniakkaita kiekkoperinteitä. Kerho! Kesät potkin palloa Hämeenlinnan Härmän myrkynvihreissä verkkareissa joiden selässä oli mainos “Hämeen Matto ja Väri”. Kovin värikästä jalkapallouraa ei tullut, eikä ole tainnut Hämeenlinnaan tulla sen jälkeenkään.

30 vuotta ja 40 kg sitten aloitin yleisurheilun. Janakkalan Janan C-, B- ja A-nuorissa juoksin ympyrää siitä suuresti nauttien. Tosin erikoismatkani 800m ja 1500m varmistivat että kerralla ei joutunut pinkomaan kuin korkeintaan neljä kierrosta. Harjoittelu metsäpoluilla ja maanteillä oli kaiken suola ja sokeri. Muita aineita ei siihen aikaan käytetty. Se saattaa olla osasyynä siihen että vuonna 1980 ennen Moskovan olympialaisia ollessani Lasse Virenin kanssa samoissa maastojuoksun SM-kisoissa Parolassa, minä keskeytin mutta Lassella meni vähän paremmin. Tosin hänkin oli jo jäähdyttelyvaiheessa.

20 vuotta ja 30 kg sitten squash ja sulkapallo ja muut sisäpallopelit olivat vuorossa. Valintaan varmasti vaikutti se että armeija-ajan perintönä kaikkinainen ulkoliikunta kuumassa paahteessa tai märässä myrskyssä saatikka purevassa pakkasessa ei ottanut maistuakseen. Sisäpallopeleissä oli miellyttävämpää hikoilla vähissä vaatteissa. Ja seurailla muiden hikoilua vähissä vaatteissa. Siis ainakin joidenkin. No ei siitä sen enempää. Squash meni jostain syystä pois muodista ja sulkapalloharrastukseenkin tuli pakollinen tauko akillesjänteen paukahdettua poikki -tietysti juuri silloin kun olimme sopineet että jaksetaan vielä yksi erä.

10 vuotta ja 20 kg sitten pyöräily, rullaluistelu ja murtomaahiihto tulivat vahvasti mukaan vuosien tauon jälkeen. Niistä nautin edelleen aina kun mahdollista. Ne ovat osaltaan auttaneet myös elopainon hallinnassa ja pitävät mielen hyvänä ja iloisesti porisevana. Ikävuosia en edes yritä pyöräillä tai rullailla tai hiihtää karkuun mutta katsotaan kauanko pysyvät perässä.

*******

I have had very active but not so succesfull sport career. 40 years and 50 kg ago it was ice-hockey and football (what a superstar my home town missed in me). 30 years and 40 kg ago it was track and field running (luckily not longer than 800 or 1500 meters at a time). 20 years and 30 kg ago it was squash and badminton until I broke my achilles tendon. And finally 10 years and 20 kg ago I re-found cycling, roller skating and cross country skiing. It keeps my mind fresh and flowing…and helps keeping my weight somewhere around 0.1 tons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *