Ylimääräinen saappaanheittokokous

On tiistai 19.11.2013. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Saappaanheitto-Liigan sarjatilanne on kiperä ja kotijoukkue on tukevasti putoamisviivan alapuolella. Vahvistettujen huhujen mukaan se harkitsee koko sarjasta luopumista kesken kauden.

SaapasheittoSaappaanheitto-Liigan tasoerot ovat revenneet huimiksi ja kriisijoukkue on takavuosien menestysputken jälkeen viime vuosien aikana löytänyt itsensä aina vain alempaa.

Isolla rahalla hankitut ulkomaalaisvahvistukset eivät ole vastanneet toiveita. Yksi syy saattaa olla se että maailmanluokan saappaanheittäjiä etsiessään tunnettu Headhunter-firma (joka ei toivo nimeään julkisuuteen) muilutti joukkueeseen vahingossa muutaman jäähdyttelevän jääkiekkoilijan, koripalloilijan sekä pari eksynyttä suunnistajaa joiden saappaanheittotaidot osoittautuivat perin heppoisiksi.

Saapas2Kyseessä on special-tekniikkalaji, vähän niin kuin kuviokellunta tai himmeliaskartelu. Jos siihen ei ole synnynnäistä lahjakkuutta ja sorminäppäryyttä niin pelkästään kirjoista lukemalla tai Internetistä surffaamalla sitä on vaikea ellei jopa mahdoton oppia. Tai edes ostaa.

Joukkue aiotaankin myydä. Faneilta pitää kuitenkin saada virallinen lupa koska nyt ei haluta tehdä samaa virhettä jonka kiekkoseura Jokerit aivan vast’ikään teki. Se ilmoitti ensin loikkaavansa Venäjälle, myi kaukalonsa Venäläisille ja vielä kaiken sinetiksi hankki faneilta kysymättä riveihinsä arkkivihollisen kasvatin. Seurauksena oli että fanit raivostuivat, puhuivat rumia, itkivät ja olivat polttaa kaulaliinansa. Seuran pääomistaja otti kritiikin vakavasti vakuuttaen että “EVVK“.

4000 kiihkeintä ja uskollisinta saappaanheittofania on nyt kokoontunut ratkaisevaan äänestykseen seuran kohtalosta. Myydäänkö maineikas saapasjoukkue amerikkalaiselle maihinnoususaapikaskorporaatiolle kuten joukkueen taustavoimat ovat esittäneet?

Saapas 3Äänestystä edeltää värikäs vapaan sanan osuus jossa fanaattisimmat fanit saavat kysyä ja etenkin neuvoa mitä olisi pitänyt tehdä ja mitä nyt pitäisi tehdä.

Mihin hävisi aiemmin niin ylivertainen saappaanheitto-osaaminen?

Kuka hukkasi saappaat ja kenen syy on kun varresta hörppää kuravettä ja sukat kastuvat?

Tuntemattoman sotilaan Hietasta siteeraten todettiin: ”En mää täsä syylissi kaippa yhtikäs. Konekiväri ja paremppi saappaaheittäji mää kaippa!

Kalevalaa siteeraten riimiteltiin: ”Vaka vanha Väinämöinen, ukko täysin älyvapaa, Sammon häviöön hukkasi, suonsilmän syvyyteen polkaisi”

Raamattua tarkasti siteeraten tokaistiin: ”Aamen.

BootMSÄänestys sinetöi erään saappaanheittotarinan päättyneeksi. Seuran suunnistus- ja verkkokalastusjaos jatkaa itsenäisenä vanhan perinteikkään seuran nimellä. Älysaappaiden- ja peruskalossien heittojaos sarjalisensseineen pelaajineen päivineen myydään pois.

4000 fania saapastelee tihkusateiseen iltaan.

 

This entry was posted in Arki - Everyday, Urheilu - Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *